Kroongetuige rtl4

Tooske Ragas is de winnares van Kroongetuige RTL4 2017!

Tussen 2 september en 21 oktober 2017 zond RTL 4 het nieuwe programma Kroongetuige uit. Een serie waar fictie en realiteit elkaar raakten. En Tooske Ragas was één van de deelnemers! Negen BN’ers kropen in de huid van rechercheur en probeerden een moord op te lossen. Deze moord was gepleegd in het Zweedse dorpje Öregrund. In 8 afleveringen waren kijkers getuige van samenwerking, sabotage, oplossingen en mislukte opdrachten. Elke aflevering viel de BN'er die het Proces Verbaal het minst goed maakte af.

Kroongetuige was tot het laatste moment spannend

In de finale, de aflevering met de ontknoping, waren Fatima Moreira de Melo, Esmée van Kampen en Tooske de overgebleven deelnemers. Een van hen was de Kroongetuige, de andere twee streden om de winst. Tooske maakte het PV een fractie beter dan Fatima en Esmée bleek de Kroongetuige te zijn. In een paar bloedstollende minuten moest Tooske het codewoord ontcijferen en dat lukte letterlijk in de laatste seconde!

Kroongetuige Fatima de Melo Esmee van Kampen Monic Hendrikx Tooske Ragas

Tooske Ragas winnares Kroongetuige 2017

Hoe het allemaal begon

Samen met de andere deelnemers; Bram Moskowitz, Achmed Akkabi, Marcel Musters, Esmée van Kampen, Frits Wester, Fatima Moreira de Melo, Thijs Zeeman en Monica Geuze was Tooske Ragas dag en nacht in de greep van het misdaadverhaal. De BN'ers zaten met elkaar in een afgelegen hotel, vlakbij de plaats delict. Ze wisten niet wat er precies gebeurd was en moesten met kleine aanwijzingen die in het Zweedse dorp waren achtergebleven de moord zien op te lossen. De kijker kreeg elke aflevering de dader te zien. Eerst anoniem en uiteindelijk volledig herkenbaar.

Monic Hendrickx maakte haar presentatiedebuut in het moordspel 'Kroongetuige'

Penoza actrice Monic Hendrickx maakt haar presentatiedebuut en ging voor RTL 4 de Wie is de Mol-achtige show Kroongetuige presenteren.

Kroongetuige Tooske Ragas Fatima de Melo Esmee

Aflevering gemist? Lees en kijk hier de afleveringen van Kroongetuige terug.

Bekijk hier elke week een korte samenvatting van alle afleveringen van Kroongetuige die zijn uitgezonden. Dan ben je helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen! 🙂 Bron: RTL4.nl

Aflevering 1; aankomst Öregrund

De negen bekende Nederlanders komen aan in het dorpje Öregrund en moeten meteen aan de slag als rechercheur. Ze gaan sporenonderzoek doen op de plaats delict waar die ochtend het lichaam van een jongen is gevonden. Gaat het hier om dezelfde dader die een week eerder ook al een jonge man vermoordde? De kroongetuige is de enige die het weet en hij of zij zal er alles aan doen om het onderzoek te saboteren. Zo ook het tweede onderzoek, als ze op zoek moeten gaan naar de eigenaar van een scooter die in de nacht van de moord bij de plaats delict is gesignaleerd. De rechercheurs verblijven in een hotel in Öregrund en daar moeten twee van hen een kamer delen. Niks voor de kroongetuige, of juist wel?

Aflevering 2; code ontcijferen

Alle negen BN'ers zijn nog als rechercheur werkzaam in het dorpje Öregrund, maar daar gaat deze aflevering verandering in komen. De rechercheurs gaan in het huis van een verdachte en dat van het slachtoffer op zoek naar een naam die zij allebei kennen. Die persoon is mogelijk een belangrijke lead. Ook gaan ze proberen de code te ontcijferen die de dader op de lichamen van zijn slachtoffers heeft achtergelaten. Welke boodschap heeft hij willen geven? Na afloop van deze twee onderzoeken schrijven de rechercheurs hun eerste proces verbaal; ze moeten twintig details invullen over de zaak en de identiteit van de kroongetuige. Wie dat het minst goed doet, moet naar huis.

Aflevering 3; auto op verlaten landweg

Met nog acht rechercheurs op de zaak gaat het onderzoek naar de dood van Sven Lassgard en Thomas Forsberg verder. Meteen na afloop van de begrafenis van Thomas proberen de rechercheurs de drie gemeenschappelijke vrienden van beide jongens op te sporen. Ook gaan ze op zoek naar een auto die op een verlaten landweg is achtergelaten en mogelijk door de dader is gebruikt. Zou het de kroongetuige opnieuw lukken om de onderzoeken te laten mislukken? En wat heeft de naam Wilma met de zaak te maken? Na het proces verbaal moet opnieuw een van de speurneuzen het onderzoek verlaten.

Aflevering 4; visser is doodgeschoten

De visser Algot Poppe is zonder pardon doodgeschoten, nadat hij stiekem opnames had gemaakt van een drugstransactie in de haven. De rechercheurs krijgen het beeldmateriaal van de visser in handen en kunnen voor het eerst een glimp opvangen van de dader. Tenzij de kroongetuige dat weet te voorkomen...

Aflevering 5; vertrek receptioniste Johanna


De receptioniste Johanna heeft het hotel van de rechercheurs verlaten om de dader te kunnen helpen. Vlak voor haar vertrek heeft ze op de kussens van de rechercheurs een envelop achtergelaten. De inhoud ervan zorgt voor veel commotie. De opschudding wordt nog groter als de rechercheurs erachter komen wie Johanna in werkelijkheid was.

Aflevering 6; helicopterview?

De journalist Anders Hultén stuurt een berichtje naar Malin, niet wetende dat haar telefoon in handen is van de rechercheurs. Hultén waarschuwt zijn ex-vriendin voor een zilvergrijze Suzuki. Wat volgt is een klopjacht op deze auto over land, en vanuit de lucht met een helikopter. De rechercheurs zetten alles op alles om de zaak tot een goed eind te brengen, én natuurlijk om meer letters te vergaren. Want als in de laatste aflevering het wachtwoord niet juist wordt ingevuld, gaat de dader vrijuit en wint de kroongetuige.

Aflevering 7; de dader in beeld!

Opnieuw doen de rechercheurs een schokkende ontdekking en ook dit keer brengt die hen dichterbij de dader. Sterker nog: ze krijgen de kans om rond te neuzen in het hol van de leeuw; een afgelegen schuur van waaruit de dader opereert. Voor een van de rechercheurs is dit meteen ook het einde van het onderzoek. Nog één van de overgebleven vier BN-ers moet naar huis; de andere drie zijn finalist.

Aflevering 8; Victoria Öregrund

Het onderzoek in Öregrund, naar de moord op Thomas Forsberg en Sven Lassgard wordt afgerond. Lukt het één van de overgebleven rechercheurs de kroongetuige te ontmaskeren? Zo niet, dan gaat de dader vrijuit en houdt de kroongetuige het zwijggeld van 20.000 euro. Maar zeker zo belangrijk is de vraag: lukt het om het wachtwoord samen te stellen? Er zijn nog maar 7 letters verdiend en het wachtwoord is 16 letters lang. Als het wachtwoord niet juist wordt ingevuld, gaat de dader vrijuit en wint de kroongetuige alsnog.

Kroongetuige deelnemers zijn rechercheur in deze fictie serie

De BN'ers zaten met elkaar in een afgelegen hotel, vlakbij de plaats delict. Ze wisten niet wat er precies gebeurd was en moesten met kleine aanwijzingen die in het Zweedse dorp waren achtergebleven de moord zien op te lossen. De kijker kreeg elke aflevering de dader te zien. Eerst anoniem en uiteindelijk volledig herkenbaar.

Penoza actrice Monic Hendrickx maakte haar presentatiedebuut en presenteerde voor RTL 4 het moordspel Kroongetuige.